Kvalitet & Tradicija
Regionalni lider u proizvodnji ALU i PVC stolarije sa preko 39 godina iskustva. Mjesto gdje se kvalitet i tradicija spajaju u jedno.
10+
Hiljada m2
Proizvodna zona
350+
Uposlenici
Preko 350 visokokvalifikovanih uposlenika
27+
Zemlje
Izvozimo u sve zemlje EU
Video Prezentacija
Herceg doo Srebrenik

Herceg d.o.o predstavlja potvrdu uspješnog poslovanja čija je tradicija duga 39+ godine.

Firma je osnovana 1983 godine kao zanatska radionica braće Herceg. Danas je Herceg izrastao u najvećeg proizvođača ALU i PVC stolarije u Bosni i Hercegovini.

Iza nas je veliko iskustvo, a vrhunski kvalitet proizvoda prepoznali su domaći i inostrani kupci podjednako.

 • Herceg d.o.o. je najveći proizvođač i izvoznik ALU i PVC stolarije u Bosni i Hercegovini.
 • Preko 39 godina iskustva i tradicije u branši.
 • Proizvodnja se odvija na prostoru od preko 10 hiljada metara kvadratnih
 • Preko 350 uposlenih
 • Najsavremenije mašine i softverska rješenja u branši.
 • Certificirana proizvodnja od SKG Instituta u Holandiji.
 • Posjedujemo certifikate za PVC i AL proizvodnju (prozora, vrata, klizni i složenih pozicija), HVL sistem proizvodnje i više klase sigurnosti.Proizvodnja je certificirana sa sljedećim certifikatima: SKG.0417.0037.06, SKG.0417.3093.05, SKGIKOB.011622.02, SKGIKOB.011623.03, SKGIKOB.011625.02
 • Koristimo integrisan sistem upravljanja koji uključuje: ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001
Najsavremenije mašine & oprema
Konstantno pratimo razvoj trendova na tržištu i prilagođavamo se novonastalim potrebama kupaca.
Istraživanje & Razvoj (Test Centar)
Kako bi održali kvalitet proizvoda na visokom nivou vršimo regularna testiranja proizvoda u specijalno dizajniranom testnom centru.
Industrijski Certifikati
Herceg je ponosan nositelj raznih certifikata iz oblasti kvaliteta, sigurnosti...
ISO SKG SKGIKOB
Preuzmi Certifikate
Herceg doo Srebrenik
Bosna i Hercegovina
 • Iskustvo i tradicija u proizvodnji preko 30 godina.
 • 350+ visoko kvalifikovanih uposlenika
 • Proizvodna zona na preko 10 hiljada metara kvadratnih
Brendovi sa kojim radimo
Usmjereni smo na kvalitet, pažljivo biramo repro materijale od kojih pravimo naše proizvode. PVC proizvodi se izrađuju od najpoznatijih Njemačkih profila po sistemima TROCAL i KÖMMERLING. ALU proizvodi se izrađuju u skladu sa FEAL, SCHÜCO i ALIPLAST sistemima.
Visoki kvalitet proizvoda prepoznali su kako domaći tako i strani kupci
Distribucijska Mreža
36.17%
Nizozemska
15.39%
Belgija
15.57%
Bosna i Hercegovina
8.94%
Švicarska
13.18%
Njemačka
7.13%
Austrija
0.30%
Hrvatska
0.24%
Francuska
3.00%
Ostalo
Visoki kvalitet proizvoda prepoznali su kako domaći tako i strani kupci
Industry Testimonials
Kao vlasnik grupacije Profine ponosan sam da se moja firma može osvrnuti na sad već preko 20 godina saradnje sa firmom Herceg. Partner, kod kojeg se ja lično radujem, da mogu s njima zajedno sarađivati i za čiju sam im lojalnost veoma zahvalan.
Dr. Peter Mrosik (Vlasnik i CEO Profine Group)
Sa firmom Herceg sarađujem već 15 godina i u tom periodu firma Herceg kao proizvođač prozora i vrata zauzela je značajno mjesto na tržištu. Danas je firma Herceg postala prepoznatljiva kao pouzdan poslovni partner na prostoru cijele EU.
Daniel Oste (BHB Windows Belgija)
Ono što ja mogu reći a što je posebno zadovoljstvo za naše bosanskohercegovačke kupce jeste da na bh tržištu dobivaju vrhunski proizvod kao i svaki kupac u bilo kojoj zemlji EU. Nema razlike u kvalitetu proizvoda kada je u pitanju domaće i EU tržište.
Nahid Unkić (CEO Herceg d.o.o.)
Herceg doo
Proizvodni Centar
Cijeli proizvodni proces se odvija kroz naš proizvodni centar
Jedna od ključnih aktivnosti kompanije je proizvodnja vrata i prozora. Proizvodnja se odvija na 10200 m2, proizvodi i materijali se skladište na prostoru od 10150 m2. Proizvodni odjel je opremljen sa najsavremenijim mašinama, od kojih ističemo Schirmer, mašina za obradu PVC profila.
Kroz historiju Herceg d.o.o
1983
Osnivanje firme
Dugogdišnja historija od preko 39 godina je započela ovdje. To je bio ključni trenutak u kojem smo proveli ideju u realizaciju. Kako kažu "Prvi korak je uvijek najteži korak", sa kontinurianim zalaganjem i odricanjem uspjeli smo da prevaziđemo sve prepreke postavljene pred nas.
1989
Proizveden prvi ALU prozor
Prelazeći prve korake i prepreke otvorila su se nova polja i horizonti. U 1989 proizveli smo prvi ALU prozor. Ovaj korak nam je pomogao da pravilno usmjerimo našu proizvodnju. U ovom periodu, stavili smo fokus na proizvodnju ALU prozora.
1995
Proizveden prvi PVC prozor
Kako je kompanija rasla usmjeravali smo naše proizvodne kapacitete na nove frontove. 1995-te godine proizveli smo prvi plastični prozor. Sa novim smijerom otvorile su se nove prilike za rast i razvoj.
2000
Brzi rast i razvoj
Početak 2000-tih je bila tačka preokreta za nas, fokusirali smo se na proširenje proizvodnje što je rezultiralo brzim rastom. Ljudi su počeli prepoznavati i cijeniti kvalitet koji nudimo. Od samog početka, naša vizija je da stavimo kvalitet na prvo mjesto
2001
Prvi izvoz
Budući da smo bili fokusirani na kvalitet od samog početka, kroz istraživanje tržišta ustanovili smo da se možemo nositi sa vodećim evropskim kompanijama u industriji u pogledu kvalitete proizvoda.
2006
Uposlen 200-ti radnik
Širenjem proizvodnih kapaciteta i brzi rast stvorili su potrebu za novom radnom snagom. U 2006-oj zaposlili smo 200-tog radnika. Ovo nas je dovelo na novi nivo u kojem smo značajno povećali proizvodnju.
2013
Otvoren izložbeni salon
2013-te otvorili smo prvi izložbeni salon. Odlučili smo da na jednostavan i elegantan način predstavimo naše proizvode krajnjim kupcima. Kao rezultat toga ostavrili smo povećani interes krajnjih kupaca za naše proizvode.
2015
Višemilionske investicije u razvoj i modernizaciju
Kako bi pratili trendove industrije koristimo najsavremenije mašine i softverska rješenja.
1983
1989
1995
2000
2001
2006
2013
2015
Kontaktirajte nas