fb
twitter
google

Edukacija za montažu po RAL smijernicama

slopu redovnih edukacija u firmi "Herceg" d.o.o. Srebrenik je 03.04.2014. godine održana eksterna edukacija na temu "Montaža prozora i vrata po RAL smijernicama".

HER4685

U slopu redovnih edukacija u firmi "Herceg" d.o.o. Srebrenik je 03.04.2014. godine održana eksterna edukacija na temu "Montaža prozora i vrata po RAL smijernicama". 

Pošto je ušteda enerrgije neophodan ekološki trend, investitori i projektanti se odlučuju na izgradnju energetski efikasnih objekata.Za izgradnju takvih  objekata potrebno je između ostalog postići zaptivenost svih fuga između prozora, vrata i zida. Zaptivenost fuga predstavlja slabu tačku na objektima i uzrok je neželjenih gubitaka toplote.Problem zaptivenosti fuga se rješava pravilnom ugradnjom prozora i vrata, tj ugradnjom po RAL- smjernicama.

Samo za ilustraciju, u roku od 24h, kroz otvor fuge od svega 1mm, duljine1m, koja nije paronepropusno izolirana s unutarnje strane, u  zid, kondenzira otprilike 360g vode! To cesto dovodi do vec spominjane pojave plijesni, gljivica, truhleži pa čak i curenja vode iz zida, ispod novo ugradenog prozora! Zato se cesto okrivljuje propusnost zaptivki ili navodno krivo postavljena okapnica i sl.

Ukratko, RAL-montaža predstavlja primjenu montažnih postupaka i metoda, te montažnih materijala koji će omogućiti toplinsku, zvučnu izolaciju,te spriječiti pojavu vlage , plijesni i gljivica.

Nakon završene edukacije uposlenici firme su usavršili svoje znanje kada je pitanju montaža po RAL smijernicama te će dobiti certifikate kao dokaz o stručnosti prilikom izvođenja ove vrste montaže.            

Pogledajte neke od ostalih novosti

Obilježeno 18 godina od prvog PVC prozora i vrata HERCEG i saradnje sa TROCAL-om HER2133 Picture2

Obilježeno 18 godina PVC prozora i vrata HERCEG i saradnje sa TROCAL-om

Naš slogan nije bez razloga „broj 1. za prozore i vrata u BiH“, to dokazuju i statistički podaci koje smo sumirali za godinu koja je iza nas. DSC0615 Picture2

 

Delegacija Fonda za razvoj KSA i Ministarstva finansija i trezora BiH posjetili općinu Srebrenik 530498222960807881694491939173n.jpg Picture2

Dana 20.11.2013.godine, delegacija Fonda za razvoj Kraljevine Saudijske Arabije sa predstavnicima Ministarstva finansija i trezora BiH, posjetili su općinu Srebrenik .

Novo vozilo u voznom parku Herceg d.o.o. - Iveco Daily 75C15L sa tovarnim prostorom od 2860mm Picture2

Da bi naše isporuke proizvoda iz našeg asortimana postale još efikasnije krajem 2013.

Društvo “Herceg” d.o.o. Srebrenik raspisuje oglas za prijem u radni odnos na poslovima DIREKTORA RAČUNOVODSTVENO FINANSIJSKOG SEKTORA 1 (jedan) izvršilac. Oglas Picture2

Društvo “Herceg” d.o.o.

slopu redovnih edukacija u firmi "Herceg" d.o.o. Srebrenik je 03.04.2014. godine održana eksterna edukacija na temu "Montaža prozora i vrata po RAL smijernicama". HER4685 Picture2

U slopu redovnih edukacija u firmi "Herceg" d.o.o.

U izgradnju izložbeno-prodajnog salona i obradno reznog centra Herceg Srebrenik uložio 1,5 miliona salon Picture2

U sklopu obilježavanja 21.

U pogon pušten obradno rezni centar SCHIRMER ... DSC0115 Picture2

U sklopu investicija i proširenja proizvodnih kapaciteta u Herceg d.o.o.