fb
twitter
google

Zašto je HERCEG br. 1 ?

ZAŠTO JE HERCEG BR.1 ?

Herceg d.o.o. iz Srebrenika je već dugi niz godina najveći proizvođač i izvoznik PVC i Alu stolarije u Bosni i Hercegovini, a postoji niz faktora koji su odigrali važnu ulogu u postizanju tog uspjeha. Prvi i osnovni faktor je poslovna strategija firme u čijem središtu su tradicionalne vrijednosti poput poštenja, marljivog rada, korektnog poslovanja i orijentisanosti ka dugoročnim stazama. Vjerujemo da samo ukoliko kupci budu dugoročno zadovoljni našim proizvodima, to može donijeti održivost dobrog poslovanja firme.

Pored dobrog odnosa sa kupcima i poslovnim partnerima, društvo Herceg je također fokusirano na poštivanje zaposlenika i stalno ulaganje u njihovo usavršavanje, jer su zadovoljni, motivisani i kvalifikovani zaposlenici naša najveća vrijednost. S ponosom ističemo da je HERCEG najveći poslodavac iz privatnog sektora na području općine Srebrenik, sa oko 380 zaposlenih, od čega preko 30 sa VSS. Budući da smatramo da ono što se nauči tokom školovanja nije uvijek dovoljno, nego se mora konstantno nadograđivati, svi naši kadrovi redovno prolaze razne interne i eksterne edukacije, kako bi bili u korak sa izazovima modernog tržišta. Pored ovog, stalna ulaganja u tehnologiju, savremene proizvodne linije i mašine omogućuju nam da pratimo svjetske trendove u proizvodnji stolarije.

Uz sve navedene karakteristike našeg poslovanja, mi u društvu Herceg vjerujemo da svako ko može, ima dužnost doprinijeti zajednici u kojoj živi. Sa zadovoljstvom ističemo da osim redovnog plaćanja zakonskih obaveza (direktnih i indirektnih poreza, doprinosa i drugih dadžbina), d.o.o. Herceg iz Srebrenika potpomaže razvoj Bosne i Hercegovine finansiranjem sporta, kulture, humanitarnih akcija, učešćem u izgradnji vjerskih objekata, stipendiranjem studenata i na mnoge druge načine.