fb
twitter
google

Kapaciteti

HISTORIJAT I KAPACITETI

Društvo Herceg je osnovano davne 1983.godine kao limarska radionica u vlasništvu braće Mustafe i Sulejmana Hercega. Kako je vrijeme prolazilo, a tržište raslo, vlasnici su upošljavali dodatne saradnike, širili asortiman proizvoda, te pred rat počeli sa proizvodnjom Alu stolarije. Zbog ratnih neprilika između 1992. i 1995. firma radi sa smanjenim kapacitetom. Prestankom rata počinje period ponovne izgradnje, tako da se opet proširuju kapaciteti firme Herceg, a uskoro počinje i proizvodnja PVC stolarije, koja je do tada bila skoro nepoznanica na bosansko-hercegovačkom tržištu.

Stručnost, marljiv rad svih zaposlenih, kao i investiranje dobiti u nove i savremene mašine, doveli su do kontinuiranog rasta firme. Oko 3 godine firma radi u novoizgrađenoj proizvodnoj hali na adresi Ul.tuzlanskog odreda bb Srebrenik, ali uskoro se javlja potreba za dodatnim širenjem proizvodnog prostora. 2001.godine je uspješno privatizovana Tvornica metalnih proizvoda (TMP Srebrenik), koja je imala potrebnu infrastrukturu za širenje proizvodnje firme Herceg. Iste godine desila se još jedna bitna prekretnica, a to je početak izvoza Herceg stolarije na tržište Evropske unije. Konkurentnost i kvalitet Herceg stolarije brzo je prepoznat u inostranstvu, tako da je udio proizvodnje za inostrano tržište konstantno rastao, a Herceg danas izvozi oko 70% proizvedenih prozora i vrata.

2015.godina predstavlja novi vrhunac u poslovanju, što potvrđuju i sljedeći podaci:

Ponosni smo istaći da smo kalendarsku godinu završili sa 380 zaposlenih na puno radno vrijeme. Završena je izgradnja nove proizvodne hale površine 3200 m², što znači da ukupni natkriveni proizvodni prostor iznosi cca 11.000 m². Od novih investicija posebno se ističe nabavka postrojenja za proizvodnju termoizolacionog stakla Best Makina, koje ima kapacitet od oko 800 jedinica u jednoj smjeni. Ovo je samo jedna od ukupno 50-tak vrijednih mašina i postrojenja, koje doprinose vrhunskom kvalitetu naših proizvoda. U 2015.godini u društvu Herceg je proizvedeno preko 50.000 PVC i Alu prozora i vrata.